dinsdag 11 juni 2013

Paprika's ontvellen, the 'BBQ-way'

Ingrediƫnten:
-Als fijn bijgerecht al snel 1/2 paprika per persoon
-Olie om paprika's mee in te smeren voor ze op de BBQ gaan. Hier zijn de meningen over verdeeld, sommige culi's vinden het maar raar en laten de paprika's met olie in de fik vliegen... Tsja, dan heeft u te veel olie gebruikt, ha!

Voor de vinaigrette:
olie
azijn
knoflook
zout/peper
evt; kappertjes zijn zuur/zout van smaak
beetje verse basilicum past ook bij paprika.
Paprika's hebben een fijne smaak, dus maak het niet te gek ;-)

Aan de slag:
Zo simpel is het echt! Leg de glimmend gekleurde groentes op de Barbie-Q tot ze zwart verschroeid zijn. Niet voorgaren en een oven, dan worden ze te zacht en zijn ze niet te pellen.

 
Even ondersteboven en schroeien maar!



-Zodra de paprika's helemaal zwart zijn, hup in een zo klein mogelijk pannetje en de deksel erop!
10 minuten wachten, kijken of de schil er makkelijk afkomt, zo niet dan snel terug in de pan en even wachten. De groene gaan het moeilijkst, geen idee waarom.
-Pel de paprika's als ze nog warm zijn. Spoel ze af om alle zwarte stukjes te verwijderen.

-De techniek:
1)De verschroeide schil laat los door de paprika's in een luchtdichte omgeving na te laten garen.
Dus, u kunt de paprika's ook meteen in een plastic zak doen en die strak (niet pletten) dicht knopen, alleen... ik proef altijd het plastic.
2)Niet laten afkoelen met schil, ik krijg de schil er dan niet meer af.

Sausje/vinaigrette:
Eerst aanmaken in een apart kommetje, als je het lekker vindt dan gooi je het bij de paprika's.

-Bewaren:
De gegrilde paprika's kan je drie dagen bewaren.
Invriezen kan heel goed, maarrrr dan kunnen ze in een spaghettisaus, want ze verliezen vorm.
Inmaken kan heel goed: gesteriliseerde pot en paprika's bedekken met (olijf)olie.
 

3 opmerkingen: