maandag 7 februari 2011

Abracadabra!


Abracadabra!
uitgave van kookschool [Mmmmh!]
Een uitdagend kookboek voor wie wil pronken met moderne, interessante liflafjes van over de hele wereld en niet bang is om een foutje te maken en opnieuw te beginnen.-De 4 gepassioneerde chef-koks van [Mmmmh!], Touta Bootawong, Frederic Marchant, Sergio Moschini en Carlo Pascale, delen met veel plezier hun ruim 80 helder omschreven, technisch kooktrucen.

Fusion, moleculair, traditioneel, hartig en zoet, alles passeert de revue.
Zelfs cocktails, super vondst voor in een kookboek.

-Een stoere Beef Wellington, lamsnoisettes met chimichurri of runderrollade op een tartaar van rozijn-appel, geserveerd op een lepeltje.
In kleine glaasjes worden subtiele smaken met groot succes gecombineerd, espuma van pecorino met peer en een frisse gazpacho van meloen met chips van parmaham.
Ook de krokante hapjes en luchtige dim sum worden kort en bondig beschreven. Hier en daar helpen handige instructiefoto’s u bij de bereiding.

De ‘zoetigheden’, o.a. macarons, zijn een uitdaging om te maken en een feest om uw gasten te presenteren.

Kleine kanttekening u moet even letten op de aantallen die u kunt maken per recept, deze verschillen flink per gerecht. Bij de espuma’s wordt eiwit soms vervangen door slagroom, makkelijk en lekker!

Het merendeel van de gerechten is gefotografeerd in ongekookte/ongebakken vorm.
Dit geeft bij uitstek vrijheid en creativiteit aan de thuiskok. Veel kookboeken schrikken af door een ‘te’ perfecte fotografie.

Bij deze mannen gaat het duidelijk niet alleen om de presentatie, maar om de smaak van het gerecht, de gebruikte techniek en het doorgeven van hun kennis en passie!
Grappig zijn de moleculaire, scheikundige trucen bij de cocktails. Wanneer u bedreven bent in het maken van deze cocktails kunt u het de gasten ook zelf laten doen.
Griezelig lekker en succes verzekerd!

Kortom, het hele kookboek nodigt uit om te experimenteren met de kooktrucen van de chef-koks van Mmmmh!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten