Kookboek-van-het-jaar 2013 categorie Duurzaamheid!
Auteur: Jobien Groen
Adviesprijs: 19,95
Gottmer Uitgevers Groep - Becht Lifestyle
februari 2013
Wist u dat er in Nederland heerlijke knoflook wordt
geteeld?
Meer van dit soort ontdekkingen doet u in het kookboek van Jobien Groen. Een prachtig kookboek met een unieke insteek, duidelijk omschreven fietsroutes langs de buurtboer in de omgeving van Amsterdam.
De stukjes over de boer/boerin,
in ik-vorm geschreven binden meteen mens aan product.
Het is leuk om over de
bevlogenheid van de producent te lezen.
Groentes staan centraal in dit
kookboek, maar het is geen vegetarisch kookboek, de auteur laat aan u de keuze
om wel of geen vleesje of visje te bakken. De recepten zijn makkelijk en geven
toch het idee dat je weer iets heel bijzonders op tafel hebt gezet.
lekkerlokaal op internet!
Auteur: Jobien Groen
Adviesprijs: 19,95
Gottmer Uitgevers Groep - Becht Lifestyle
februari 2013
Meer van dit soort ontdekkingen doet u in het kookboek van Jobien Groen. Een prachtig kookboek met een unieke insteek, duidelijk omschreven fietsroutes langs de buurtboer in de omgeving van Amsterdam.
De indeling van de gerechten op seizoen kan natuurlijk
niet missen als je bij de buurtboer je groente gaat halen. Jobien geeft extra
aandacht aan de kruiden vind ik. In bijna alle gerechten worden ze gebruikt,
heerlijk. In de lente ‘special’ gaat ze helemaal los op de kruidenboter,
kruidenolie en kruidenzout.
Leuke tips!
Iedere seizoen heeft Jobien een ‘special’ omschreven.
In de lente de kruiden, in de zomer lekkere shakes, in de herfst noten-heerlijkheden en in de winter de puree. Voorbeelden: chilicitroenzout, kokoskoriander-shake, mueslireep van noten, gember en citroengras en in de winterbrie-rozemarijn-puree.
-Wat een compleet en helder geschreven, sympathiek kookboek.
-Ik zeg, alle gezinnen in Amsterdam moeten dit boek krijgen in het kraampakket. Een goed begin is het halve werk. En een vervolg voor andere steden is natuurlijk evident!
Leuke tips!
Iedere seizoen heeft Jobien een ‘special’ omschreven.
In de lente de kruiden, in de zomer lekkere shakes, in de herfst noten-heerlijkheden en in de winter de puree. Voorbeelden: chilicitroenzout, kokoskoriander-shake, mueslireep van noten, gember en citroengras en in de winterbrie-rozemarijn-puree.
-Wat een compleet en helder geschreven, sympathiek kookboek.
-Ik zeg, alle gezinnen in Amsterdam moeten dit boek krijgen in het kraampakket. Een goed begin is het halve werk. En een vervolg voor andere steden is natuurlijk evident!
-Het team van Jobien Groen met vormgever Martien Holzappel en fotograaf Remko Kraaieveld heeft dit
kookboek tot een hele mooie Nederlandse productie van Gottmer/Becht Lifestyle gemaakt.
Website Jobien Groen: www.lekkerlokaal.nu
Geen opmerkingen:
Een reactie posten