zaterdag 3 maart 2012

foodblogevent MAART 2012


 Thema maart 2012:
= Feestelijke lente hapjes voor familie en vrienden =



Met veel plezier neem ik het foodblogevent-stokje over van Antoinette, http://kokenmetantoinette.blogspot.com/.
Even een motivatie voor het gekozen thema: in Huize Cobuse is het in maart een drukte van belang, verjaardagen van familie en vrienden volgen elkaar in ras tempo op en zie dan maar eens culinair verrassend te blijven.
Het thema is dus behoorlijk persoonlijk ;-), maar ik zag het ook meteen voor me:
de tafel versiert met verse kruiden en bloemen, wit linnen servetten, opgepoetst kristal en daar tussen alle ingezonden receptuur uitgedost op mooie schalen.
Of fijn met zijn tweetjes op picknick met een goed geplastificeerd kleed, de grond is nog iets zompig en klam, een rijkelijk gevulde picknickmand met kleine vrolijke liflafjes en heerlijke dranken.
Moet lukken om die tafel en picknickmand vol te krijgen!
Ik hoop dat iedereen zin heeft om mee te doen en verheug me zeer op jullie culinaire creaties!

Enfin, de uitdaging:
Maak een gerechtje/hapje, geschikt voor picknick of
een gezellige lentelunch aan tafel.
Drank, decoratie-tips zijn ook welkom!

Deelname aan het Foodblogevent Maart 2012  is mogelijk tot en met zaterdag 31 maart 2012.
U kunt op verschillende manieren uw recepten in sturen:
Via dit blog, als reactie op dit bericht;
Per mail:          Jacobien@cobuse.nl ;
-kookboekrecensies Cobuse-
En via mijn blog: http://cobuse.blogspot.com/


17 opmerkingen:

  1. Goedemorgen!

    Ga mee naar buiten allemaal. Doen de Britten ook bij het begin van het Seizoen.

    Mijn recept voor het foodblog event maart, pick nick brood.

    www.culidl.blogspot.com/2012/03/foodblog-event-maart-gevuld-pick-nick.html?spref=tw

    Enjoy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lekker pittig recept, Gereon! Leuk dat je zo snel je recept instuurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met de zonnetje van vandaag, kreeg ik meteen inspiratie. http://www.ziltezee.com/2012/03/fris-groen-jurkje-voor-een-vroege.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het lijkt welhaast alsof ik met bloggen ben gestart om mee te kunnen doen met Parmigiana di melanzane ...
    http://www.family-oosten.com/blog/?p=316

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Sietske, wat heb jij een leuk blog, lekker fris en duidelijk! Dank voor je bijzondere inzending. groeten, Jacobien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Na zo'n mooie lente dag dacht ik:
    Parmigiana di melanzane. Dat kan niet alleen als hoofd- en zijgerecht warm gegeten worden, ook koel in de picknickmand met een wit wijntje kun je hier van genieten ...
    http://www.family-oosten.com/blog/?p=316

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De paden op, de lanen in en vergeet de cantuccini niet! http://kokenmetantoinette.blogspot.it/2012/03/cantuccini-harde-toscaanse.html

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nico Achtsis
    heeft hele bijzondere gerechten gemaakt om mee te nemen op picknick!
    Aardbei-Oranjebloesem marshmallows,
    Lavendel Muffins met Lavendelgelei en
    Rabarber sorbet met komkommer en gin-gelei.
    Lees de recepten en meer:
    http://thistasteful.wordpress.com/2012/03/25/foodblog-event-maart-2012

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is nog geen april, dus het kan nog net: http://www.smaakmaakster.nl/picknick-met-banana-bread/ Mijn inzending voor het foodblog event!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Eindelijk, mijn bijdrage.

    http://gewichtsconsulente.punt.nl/?id=618266&r=1&tbl_archief=&

    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een Oosters drankje voor de picknick maar wel lekker verkoelend... Tjendol. Volgens mij gaat het heel gezellig worden!

    http://winnywatetenwevandaag.blogspot.com/2012/03/tjendol.html

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Elisabeth van ELISABETHSMAGAZINE heeft ook een heerlijk gerecht ingestuurd:

    http://elisabethsmagazine.wordpress.com/2012/03/28/foodblog-event-maart-2012/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Natuurlijk mag de agua de Valencia niet ontbreken als aperitief bij deze picknick: http://bijzonderspaans.nl/2927/agua-de-valencia/ groetjes Didi (Bijzonder Spaans)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh ships ben ik de link vergeten. Excuus...http://elisabethsmagazine.wordpress.com/2012/03/28/foodblog-event-maart-2012/

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Even nog een andere link van Elisabeth Magazine.
    Heerlijk, letterlijk en figuurlijk Food Mag.

    http://gewichtsconsulente.punt.nl/?id=618266&r=1&tbl_archief=&

    BeantwoordenVerwijderen