woensdag 16 februari 2011

Recepten voor mijn baby


Winnaar Beste kookboek vertaald 2010. http://www.kookboekvanhetjaar.nl/

==Leuk kraamcadeau==



Jenny Carenco en kinderarts Jean Lalau Keraly hebben een mooie leidraad gemaakt voor de beginnende ‘ouderkok’.
Het is ook leuk om te zien dat dit boek echt geschreven is door en voor ouders van nu.



Dit is een weloverwogen helder geschreven kookboek om je kind vanaf het begin goed en lekker te laten eten.
Bij alle recepten staat voor hoeveel porties het geschreven is en hoe lang je het gerecht kan bewaren. Er staan allerlei tips en regeltjes in die fijn zijn om te weten als je net of al wat langer een kind hebt.

Wat mij het meest aanspreekt is de smaak van de gerechten, zelfs de gepureerde hapjes zijn lekker.

Als je gewone potjes babyvoeding opent komt er al een nare weeƫ lucht van het eten, laat staan als je het prakkie opwarmt. Wanneer je deze gerechten in een pannetje of magnetron opwarmt krijg je zelf trek.

Een paar voorbeelden: dorade met venkel en witte druiven, tajine van lamsvlees met gedroogde abrikozen en kalkoen met kastanje en appel. Maar ook de zoete recepten zijn heerlijk en makkelijk te maken. Alle recepten worden begeleid met een trucje van de kok. De kinderarts beantwoord achterin veel gestelde vragen en voegt wat warenkennis toe.

Kortom een compleet receptenboek voor je baby.

De combinatie eten en het geven van borstvoeding wordt niet helemaal goed uitgelegd.
Hier kan je meer over vinden in het boek van Stefan Kleintjes, Eten voor de kleintjes, van borst tot boterham.

Jenny heeft net een tweede boek geschreven over eten voor de grotere kinderen. Ik hoop dat het snel vertaald wordt.
Inmiddels heeft Jenny ook babyvoeding in de supermarkt gebracht, alleen zijn die hier niet te vinden.
Meer informatie over Jenny Carenco: http://www.menus-bebe.fr/




Geen opmerkingen:

Een reactie posten