Brustini's voor beginners
Crostini’s, bruschetta’s, canapés, brustini's.
Wat
is het verschil?
De verschillen zijn natuurlijk rap aan het
vervagen met de huidige globalisering, maar
Crostini’s zijn kleine getoaste broodjes met
verschillen producten erop.
Bruschetta’s zijn iets groter, niet in 1 hap op
te eten. De broodjes worden gegrilld, ingesmeerd met knoflook en dan gaat de
topping erop.
Canapés zijn kleine zoete of hartige 1-hapshapjes.
Maakt niet uit wat de bodem is, komkommer, witbrood, melbatoastje en dan erop
wat je wil.
We gaan voor de kruising van de bruschetta en de crostini.
Je kan helemaal los. Groentes, kippenlever, ansjovis,
artisjok, dus schaam u niet en stap vol goede moet in de wereld van de brustini. Uw huisgenoten zullen nog meer van u gaan houden.
Men neme een getoast broodje ingesmeerd met een halve teen
knoflook. Maar ja dat smeert toch niet? Nee, men neme een knoflookpers en persen de knoflook uit in de olijfolie en smeren het broodje in met een mes. Dit op zich is al een prima basis voor de verdere opbouw.
Maar we gaan verder.
De basissaus:
De topping:
We beginnen met 2 simpele met kaasjes, de rest komt later van u wellicht?
- Dus, mocht u een leuke ‘brustini' bedacht hebben dan voeg ik ‘m graag toe met naam en toe naam en link!
We beginnen met 2 simpele met kaasjes, de rest komt later van u wellicht?
- Dus, mocht u een leuke ‘brustini' bedacht hebben dan voeg ik ‘m graag toe met naam en toe naam en link!
-1-
Tomaten choppen in kleine stukjes, kleine stukjes mozzarella erop.
Beetje beetje tijm en besprenkelen met olijfolie
|
-2-Tomaten in kleine stukjes, tijm
en plakjes blauwe kaas
Roche Baron 55+, AH bijvoorbeeld. (foto zie boven)
Roche Baron 55+, AH bijvoorbeeld. (foto zie boven)
Wat leuk, brustini's! Poesia!
BeantwoordenVerwijderenLeuk bedacht die naam!! En heerlijk i like it!! Deze maar ook een topping van geitenkaas, walnoot en honing. Of salami met stukjes augurk/kappertjes en champies. Of rauwe ham met schijfjes ananas en wat pijnboompitten. Ik kan niet stoppen..lekker!!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel. Heerlijke brustini's heb je bedacht!
BeantwoordenVerwijderen