Verzamelde recepten van Adriaan Jaeggi (1963-2008)
Kookboekrecensie van KokenmetAntoinette, klik hier:
De Nederlandse Antoinette schrijft over haar leven in Italië naar aanleiding van veelal Italiaanse recepten.
Het is een geschreven stuk over dit kookboek en deze bijzondere schrijver. Zij beschrijft het recept van kippenlevertjes en geeft ook weer leuke muziek-suggesties voor tijdens het koken.
Mijn kookboekrecensie:
De recepten zijn lekker, stoer en makkelijk te maken. Nodig vooral mensen uit om mee te eten, zo ontstaan de leukste avonden. Dhr. Adriaan Jaeggi had daar ook de grootste lol in, samen eten/koken/praten.
Nee, de schrijver is er niet meer, maar dit boek wel dus strooi
het rond. Het maakt mensen blij!
Iedere kookboeklezer zal een oppepper krijgen van dit
boek! Dus schoonouders, opa’s oma’s, neefje/nichtje-studenten en pietluttige
chefs, iedereen op naar een “nuchtere” eethouding!
-Nu nog een recept kiezen… Moeilijk, alles nodigt uit of
om je tanden in te zetten of om besproken te worden met vrienden: “moet je nou
kijken wat hij schrijft…”. Ok, geen gerecht maar een stimulerende drank voor de
Kerst. Tamme kastanjes met Kerstpunch.
“…om het feest binnen de kortste keren naar de hoogste
toppen te stuwen, waarna het heerlijk afglijden is naar een vroeg einde en een
lange nacht. Het wordt niet voor niets zo vroeg donker in deze tijd”.
Voor wie het verschil niet weet tussen gewone en tamme tukkels
(dialect voor tamme kastanjes) hier een Foodtubefilmpje. http://www.foodtube.nl/video/1307/Tamme-kastanjes-poffen
Kerstpunch met tamme kastanjes
van Adriaan Jaeggi
Tamme kastanje: ongeveer 250 gram verse kastanjes
de man.
“Oven voorverwarmen op 200 °C (noot van Cobuse, snij ze
even in anders vliegen ze door je ovenruitje of in het gezicht van je gasten
die zo hoopvol de haard in kijken en wachten op wat komen gaat.). Kastanjes in
een ovenschaal en pof voor 10 minuten. Nog beter is om ze in zilverpapier te
pakken en in de as van de open haard te poffen”.
- 1 ananas
- sap van 3 citroenen
- zo mogelijk 250 gram aardbeien of ander rood fruit
- 50 gram suiker
- 1 fles champagne of cava
- ½ fles witte wijn
- 4 borrelglazen cognac of whisky
- 4 borrelglazen Cointreau of bruine rum
- 1 flesje spa, tonic of gingerale
- 3 koppen koude earlgrey-thee
Voeg nu de andere ingrediënten toe, samen met een paar ijsblokjes.
Het mooie van deze punch is dat de theïne in de thee (een heel licht pepmiddel) ervoor zorgt dat iedereen zich prima voelt totdat het te laat is. Daarna is het feest snel afgelopen en kunnen de lichten uit. Wees niet bang dat uw gasten met een litertje punch in hun lijf per se naar huis willen rijden: ze kunnen hun auto toch niet meer vinden”.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten