Scholfilet gepaneerd in roggemeel
Plaicefilet
coated with rye flour seasoning.
Dus vis it izz.
(geschreven vlak voor de Sint, december
2011)
Kan niet meer stoppen met het rijmen
en uitpluizen van woorden.
Het idee van dit recept kwam dan ook
niet geheel onverwacht, aangezien ik pepernoten met roggemeel e.d. maakte.
En wat een verrassing, het roggemeel
voegt een heerlijke smaak toe.
Roggemeel blijft veel beter plakken
aan het visje, waardoor het visje echt een krokantje ; ) krijgt.
Scholfilet, 1 filet per persoon
Roggemeel, per filet ongeveer een
eetlepel.
Peper/zout
Citroen
Groente naar keuze en pasta/rijst,
wat je wil.
AAN
DE SLAG:
Voeg aan de roggemeel peper en zout
toe. En natuurlijk alle andere kruiden die je wil.
Wrijf, dep, druk het goed in de
visjes, dus geen geklooi met ei etc.
Bak beide zijde op een rustig, niet
te hoog vuur een minuut of drie.
Warm serveren, heb je vis over (lijkt
me sterk), heerlijk voor op toastje de volgende dag.
Pangasiusfilet
Ik maakte dit gerecht met pangasius,
heerlijk. Maar later las ik meer over dit zwaar gekweekte visje.
We hebben echt gesmuld van de
visjes, maar het blijft opletten met de pangasius…
Dit is een vis die wordt gekweekt in
Vietnam, de omstandigheden zijn niet optimaal.
Ik neem in het vervolg een andere.
Op de achterkant van alle vis-verpakkingen
staat waar de vis gevangen is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten