vrijdag 18 januari 2013

Heldere Linzengroentesoep met cashewnoten en lenteui

Lekker maaltijdsoepje
Maar ook als voorafje heurlijk, je doet gewoon iets minder in 't kommetje ;-)

Ingrediënten:
pot kippenbouillon + twee potten water (ipv3)
1 zakje Hollandsche wokgroenten
1 blikje linzen
(glaasje witte wijn)
50 gram cashewnoten, gehakt
4 stengels lente-ui
klontje boter
scheutje olijfolie

-heb je een beetje spek, een verdwaald plakje salami of een pittig worstje, braad 'm aan en voeg toe aan je soep.-

Aan de slag:
-olie en boter in de pan
-groentes aan fruiten en beetgaar bakken/koken. Deksel op de pan!
-wijn toevoegen en inkoken tot de wijn praktisch is verdwenen
-linzen toevoegen, met/zonder vocht uit het blikje, wat je wil.
-serveren in kommetje met de gesnipperde lente-uitjes en gehakte cashewnootje erbovenop.

Zout en peper:
Zoals u ziet is dat niet extra toegevoegd.
Ik heb gezouten cashewnoten gebruikt en 1 pot minder water toegevoegd dan gebruikelijk wanneer je bouillon uit een pot aanmaakt.
Proeven da's het beste, toevoegen kan altijd!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten