zondag 19 mei 2013

Vitamine-boost

Grapefruitsalade
met verse gember, basilicum en geroosterde pijnboompitten...
en honing, heerlijke goudkleurige honing.


Dit is een makkelijk hapje voor alle maaltijden.
Ontbijt, lunch, brunch of
als site dish bij een toetje met een bolletje ijs?
 
Ingrediënten:
 
1 grapefruit per persoon
1 eetlepel pompoenpitten per persoon
1 stronkje, per persoon de afmeting van een stuiter, zo een grote knikker.
of natuurlijk net zoveel/weinig als u lekker vindt. Proef tussendoor wel, meer kan altijd nog.
een paar blaadjes basilicum
1/2 (halve) eetlepel vloeibare honing per persoon

Aan de slag:
grapefruit snijden zoals u wil
pompoenpitten roosteren in een pan zonder olie op hoog vuur. BLijf er wel bij, want het gaat heel hard. Wanneer er een paar pitten knallen, zijn ze bijna klaar. Laat ze afkoelen op een vuurvast bord. De pitten zij gloepie heet.
-de gember kunt u direct boven de grapsfruitpartjes raspen.
Ook kunt u ze in kleine stukken door de knoflookpers drukken. Draai de pers boven de schaal even om, want het gembersap moet er ook uit en anders gebeurt dat op weg naar het aanrecht (ervaringsfeitje).
-Nu de honing erover en het potje op tafel, de één wil zoeter dan de ander.
Een volgorde van opbouw voor dit gerecht is er niet echt. De honing en gember kunnen ook direct op de grapefruit, zodat de smaken mengen.
-De basilicum kan er gesnipperd of gescheurd in.
-De pompoenpitjes zou ik wel laten afkoelen en als laatste toevoegen, anders verliezen ze hun knapperig-heid.






 

1 opmerking: