maandag 17 januari 2011

I love cake, taart en koekjes


Voor wie een bakbijbel zoekt of aan een nieuwe toe is... dit is ‘m.
Een chique, allesomvattende hard cover, 300 bladzijden, voor taarten, cakes en cookies!


De bundeling van Engelse, Ierse,  Franse en een vleugje Amerikaanse recepturen maakt dit boek uniek en ook geschikt voor de gevorderde taartenbakker thuis.

De auteur Trish Deseine is een in Noord Ierland geboren niet getrainde chef, maar een intuïtieve kok met een sweet tooth. Ze woont al jaren in Frankrijk en dat is aan de verfijning van de recepten te merken.
Ze is een gevierde TV persoonlijkheid in Frankrijk en haar kookboeken verkopen wereldwijd zeer goed. Niet verbazingwekkend als je haar mooi gefotografeerde kookboeken leest en er uit kookt.

De zoetigheden zijn tot in de perfectie omschreven en toch makkelijk te realiseren. De recepten kloppen, wat niet altijd het geval is in dit genre van zoete baksels.
De sinaasappeltaart wordt zeker een favoriet van mijn familie. De muffins met bosbessen, citroen en maanzaad en de chocolate cookies met cayenne en zwarte peper zetten aan tot het uitproberen van eigen ideeën. Zou het lekker zin, een beetje rozemarijn in muffins met frambozen?

Dit kookboek is een plezier om in te kijken en uit te werken. Mooi vormgegeven en stevig, dus
ook uw kinderen kunt rustig laten experimenteren met deze prachtige recepten!

Wat dit kookboek maakt tot een bakbijbel, mijns inziens, is dat omschreven is van begin tot eind hoe je bakt! Van basisrecept tot Wow-taarten en van tips over kookspullen en een “help mijn cake mislukt” advieshoekje tot chocola ’bommetjes’.
Trish Deseine omschrijft dit boek als ‘het beste van het beste’, resultaat van hard werken en veel experimenteren.

Cake d’amour: geinig filmpje http://www.youtube.com/watch?v=69sn5idR54MGeen opmerkingen:

Een reactie posten