dinsdag 28 augustus 2012

'Bloody' Gazpacho uit de voorraadkast


'Bloody' Gazpacho uit de voorraadkast/ from  larder
Op verzoek een frisse gazpacho met ingrediënten die je altijd in huis kunt hebben.
Komt ie!

Ingrediënten:
1 pot gepelde paprika’s
1 klein blikje  of een flink volle eetlepel tomatenpuree
Halve eetlepel rietsuiker
1 tot 1,5 sneetje donker bruin brood. Ligt een beetje aan of je een dreeg soepje wil of iets minder dik. De gazpacho heeft iets binding nodig maar niet veel. Experimenteer.
1 komkommer
2 tenen knoflook
40 ml wodka met half theelepeltje chilivlokken
120 ml extra vergine olijfolie
Ongeveer 50ml water
Citroen
Zout/peper



2 flinke porties, en misschien, net als de ‘verse’ gazpacho, is er nog iets over voor de volgende dag.

Gereedschap:
Mixer/blender/staafmixer

Aan de slag:
Week het brood in een kommetje water. 
Schil de komkommer en snij alle ingrediënten in stukken.
Brood licht uit knijpen,
 -Alles in blender,
Knoflook uitpersen boven blender.
Flink mixen.
Proeven en op smaak maken met citroen, zout en chili of peper.
Zeven hoeft niet.
Koelen, ongeveer 2 uur.

Dit recept is nieuw voor mij en hier een succes.
Maar wat vindt u ervan?  

Serveren met: Brustinis' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten