zondag 5 augustus 2012

Perzik Caprese

Ojee, geen tomaat in huis wel een rijpe perzik...
Deze wellicht wat vreemde combi is verrassend lekker.

Ingrediënten:1 bol mozzarella,1 perzik,twee eetlepels pesto,1 eetlepel olijfolie,handje pijnboompitten,een paar blaadjes basilicum eniet wat verse peper


Aan de slag:Vermeng de olijfolie met de pesto.Snij perzik in stukken, met of zonder schil, net wat u wil. Verse peper over de perziken.Snij de mozzarella en meng met perziken en pesto.Doe in kom/schaal. Pijnboompitjes en basilicum er over sprenkelen.Pijnboompitjes kunt u roosteren in hete pan zonder olie/boter. Opletten gaat snel. Lauwwarm over de perzik caprese mikken is divine.
Waar eet je dit gerechtje bij?
Wij aten de 'P-caprese' bij een lichte zomerse maaltijd als bijgerecht. Tomatensoep, stokbrood met pesto, etc. Maar met glaasje port/Beaumes de Venice als dessert...?
I
deeën zijn welkom.

Presentatie laat hier iet wat te wensen over, hoewel ik niet weet of de klassieke caprese-presentatie niet wat veel van het goeie aan perzik zou zijn. De perzik kan mierzoet zijn. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten