zondag 5 augustus 2012

Perzik Caprese

Ojee, geen tomaat in huis wel een rijpe perzik...
Deze wellicht wat vreemde combi is verrassend lekker.

Ingrediënten:1 bol mozzarella,1 perzik,twee eetlepels pesto,1 eetlepel olijfolie,handje pijnboompitten,een paar blaadjes basilicum eniet wat verse peper


Aan de slag:Vermeng de olijfolie met de pesto.Snij perzik in stukken, met of zonder schil, net wat u wil. Verse peper over de perziken.Snij de mozzarella en meng met perziken en pesto.Doe in kom/schaal. Pijnboompitjes en basilicum er over sprenkelen.Pijnboompitjes kunt u roosteren in hete pan zonder olie/boter. Opletten gaat snel. Lauwwarm over de perzik caprese mikken is divine.
Waar eet je dit gerechtje bij?
Wij aten de 'P-caprese' bij een lichte zomerse maaltijd als bijgerecht. Tomatensoep, stokbrood met pesto, etc. Maar met glaasje port/Beaumes de Venice als dessert...?
I
deeën zijn welkom.

Presentatie laat hier iet wat te wensen over, hoewel ik niet weet of de klassieke caprese-presentatie niet wat veel van het goeie aan perzik zou zijn. De perzik kan mierzoet zijn. 

1 opmerking:

  1. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

    Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

    Groetjes en blijf bloggen!

    Steven van Chef in a Box

    BeantwoordenVerwijderen