maandag 7 februari 2011

Jamie's Amerika


Wat een verassend en fantastisch kookboek van Jamie met authentieke en toch hedendaagse Amerikaanse gerechten.



Vol passie omschrijft hij hoe dit culinaire document tot stand is gekomen.
Je reist als het ware met hem mee door onder andere, Wyoming, New York, Louisiana en Los Angeles.
Graag had hij alle staten van de USA aangedaan, maar de drukte aan het thuisfront met (2009) een derde kind op komst liet dat niet toe.
Des al niet te min is zijn zoektocht naar de oorspronkelijke en echt Amerikaanse keuken geslaagd.

Dit boek is dan ook een ode aan de mensen die Jamie uitvoerig heeft gesproken over hun interessante recepten.

Ik heb genoten van de NYC-Arrabbiata met wodka, een heerlijk pittige (heb 1 pepertje minder gebruikt) pasta met ansjovis en de kik van wodka.
De ‘kip op bierblik’ wordt iedere zomer meerdere keren gemaakt door mijn broer tot groot plezier van zijn vrienden.

Wederom geeft Jamie blijk van een onuitputtelijke inzet voor goed, interessant en gezond eten.
Zo paste hij verschillende recepten aan door minder suiker en vet toe te voegen. In zijn voorwoord stimuleert hij u om vooral gezond verstand te gebruiken bij het bereiden van de gerechten en aanpassingen te maken waar u maar wilt.

Dus geen fast food of megahappen, maar een intrigerend en cultureel onderbouwd kookboek, dat leest als een roman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten