zaterdag 12 februari 2011

Eten voor de Kleintjes

Vlot geschreven sympathiek basisinformatieboek over voeding voor onze kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar, voor (aanstaande) moeders en vaders.


Stefan Kleintjes neemt je mee op de ontdekkingsreis die je maakt als ouder met de voeding van je kinderen.
Van de ongemakken bij borstvoeding, onzekerheden bij het aanleggen van je baby, hoeveel eet een kind, en hoe om te gaan met borst- en andere voeding op het kinderdagverblijf tot productinformatie en tafelmanieren.

De menusuggesties zijn gebaseerd op de vegetarische keuken met een antroposofisch tintje. Prima en interessant om ook eens kennis mee te maken en uit te proberen. Niet alle producten kunt u makkelijke vinden, verse brandnetelknopjes voor de thee bijvoorbeeld, maar alternatieven genoeg, kamille of iets anders wat u lekker vindt.

Hier en daar is het boek wat stellig geformuleerd, maar gaande weg wen je aan de stijl van de auteur en word je gegrepen door zijn enthousiasme over het feest en de voldoening dat het eten met kinderen je kan geven.

Het voorwoord is geschreven door Prof. dr. Remy HiraSing, kinder- en jeugdarts, hoogleraar Jeugdgezondheidszorg aan VU medisch Centrum in Amsterdam. Hij noemt een aantal wetenschappelijk bewezen voordelen van borstvoeding op: minder bovenste luchtweginfecties, minder allergie├źn, minder ziekenhuisopnames, hoger IQ en preventie van overgewicht.

En hij geeft aan hoe belangrijk goede voeding is voor onze kleintjes en een belangrijke weerslag heeft op verdere ontwikkeling van je kind. Hij ondersteunt als onderzoeker van eetgedrag bij jongeren ten volle de inhoud van dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten