zondag 15 januari 2012

Aardappel #1


Gebakken aardappelpartjes uit de oven met een marinade van Italiaanse kruiden en een beetje tomatenpuree




2 volwassenen + 2 kinderen
Reken voor een volwassenen ongeveer 200-300 gram aardappels per persoon en voor een kind 100-150 gram. Het te veel gebruik je morgen voor een salade of zo.

Ingrediënten:
600 gram aardappels, vastkokend
Italiaanse kruiden. Dit is een mengsel van tijm, rozemarijn, oregano en soms dragon.
Tomatenpuree uit een blikje
Gewone olijfolie of biologische zonnebloemolie

Aan de slag:
-Oven voorverwarmen op 220 graden.
-Maak in een kommetje het strijksel van:
Twee eetlepels gewone olijfolie of biologische zonnebloemolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden. 2 theelepels tomatenpuree uit een blikje. 
Ketchup kan ook, dit karamelliseert door de suiker die ketchup bevat.   
Zout en peper---ietsiepietsie toevoegen aan strijksel en zo nodig op je bord nog een beetje. Zo leer je jezelf aan minder zout te eten en de kinderen vergeten het vaak.
-Borstel de aardappels schoon en snij ze met schil en al over de lengte in partjes.
-Spoel de partjes af en dep ze droog.

-leg over de bakplaat bakpapier. Je hebt echt geen zin om de plaat te schrobben na het eten.
-Smeer de partjes in met het strijksel.

Bak de partjes in het midden van de oven 30 minuten. Check na 15 minuten hoe het gaat.
Alle ovens zijn anders!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten