dinsdag 28 augustus 2012

Brustini's


Brustini's voor beginners
Crostini’s, bruschetta’s, canapés, brustini's.

Tomaten, tijm en
plakjes blauwe kaas Roche Baron 55+
  
Wat is het verschil?
De verschillen zijn natuurlijk rap aan het vervagen met de huidige globalisering, maar
Crostini’s zijn kleine getoaste broodjes met verschillen producten erop.
Bruschetta’s zijn iets groter, niet in 1 hap op te eten. De broodjes worden gegrilld, ingesmeerd met knoflook en dan gaat de topping erop.
Canapés zijn kleine zoete of hartige 1-hapshapjes. Maakt niet uit wat de bodem is, komkommer, witbrood, melbatoastje en dan erop wat je wil.

We gaan voor de kruising van de bruschetta en de crostini. 
De Brustini: Getoaste plakje brood van velerlei aard met een prutje uit eigen keuken erop, een persoonlijk hapke.

Je kan helemaal los. Groentes, kippenlever, ansjovis, artisjok, dus schaam u niet en stap vol goede moet in de wereld van de brustini. Uw huisgenoten zullen nog meer van u gaan houden.

Men neme een getoast broodje ingesmeerd met een halve teen knoflook. Maar ja dat smeert toch niet? Nee, men neme een knoflookpers en persen de knoflook uit in de olijfolie en smeren het broodje in met een mes. Dit op zich is al een prima basis voor de verdere opbouw.

Maar we gaan verder.

De basissaus:
Tomatenpuree, knoflook, olijfolie, tijm en
 
zout en peper al naar gelang wat er
verders op ’t brustinietje komt. 


Deze basissaus van tomatenpuree is net even wat voller en 'luxer', dan alleen knoflook en olie.
 Wordt het je allemaal te gortig met die hoeveelheden olijfolie tegenwoordig, neem dan gerust een deel zonnebloemolie (1:1). Dit maakt het gerechtje iets lichter van smaak.

Smeer op het al licht getoaste broodje
Doe de topping erop en dan nog even kort onder de grill.













De topping:
We beginnen met 2 simpele met kaasjes, de rest komt later van u wellicht?
- Dus, mocht u een leuke ‘brustini' bedacht hebben dan voeg ik ‘m graag toe met naam en toe naam en link!


-1-
Tomaten choppen in kleine stukjes, kleine stukjes mozzarella erop.
Beetje beetje tijm en besprenkelen met olijfolie

-2-Tomaten in kleine stukjes, tijm en plakjes blauwe kaas
Roche Baron 55+, AH bijvoorbeeld. (foto zie boven)

-3-Tomaten, olijven, knoflook, paprika, olijfolie, peper/zout
basis voor op de brustini: olijfolie met knoflook. Even onder de grill en dan de topping erop.

3 opmerkingen:

  1. Leuk bedacht die naam!! En heerlijk i like it!! Deze maar ook een topping van geitenkaas, walnoot en honing. Of salami met stukjes augurk/kappertjes en champies. Of rauwe ham met schijfjes ananas en wat pijnboompitten. Ik kan niet stoppen..lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Heerlijke brustini's heb je bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen