voor 4 personen
Van mij voor u. Lekker makkelijk voedzaam soeppie, ook voor kinderen. |
koekenpan en soeppan
Ingrediënten
200 gram kipfilet
1/2 doosje champignons
beetje verse of gedroogde tijm
2 bouillonblokjes. Houd altijd een extra blokje bij de hand.
zakje wok/soep/roerbak-groente. (Ik neem vaak wat is afgeprijsd, zie foto. In dit geval is het een zakje Mexicaanse groente geworden.)
teentje knoflook, ook voor kinderen meebakken.
-scheut olijfolie en/of roomboter, kan best. Het blijft een magere soepje!
-1/2 tot 1 liter koud water
Aan de slag:
In de koekenpan:
-Knoflook klein snijden of persen.
-Champignons snijden, doe ook een keer een hele. Vooral kinderen vinden dat mooi. Zeg je: "oeps vergeten te snijden", zij lachen... Fun aan tafel ;-)
-Olie, knoflook in de pan.
niet al te heet, anders verbrandt je knoflook.
-Kipjes bakken, makkelijkst in kleine stukjes.
-Kruiden erbij.
Als de kip gebruind ende gaar is, uit de pan nemen.
champignons in de koekenpan en iets aanbakken, groentes erbij (als het past).
HELFT van de hoeveelheid kip gaat in de soeppan, de andere helft voeg je toe vlak voor het eten. Hoe langer de kip in de soep zit, hoe flauwer de smaak van het kipje.
-Champigons, groente, helft van de... kip in de soeppan.
-Bouillonblokjes fijn snijden en erbij doen.
-water toevoegen. bepaal zelf de hoeveelheid.
laten pruttelen tot groentes gaar zijn. Beetgaar, gaar wat je wil.
Serveren met een broodje erbij en een salade van wat je maar wil en je hebt weer een goede maaltijd op tafel gezet.
Tip van Cobus: Heb je meer kip in huis dan in dit recept is aangegeven, bak het allemaal mee. De gebakken kip kan je morgen eten of in/bij de soep serveren voor de iets grotere vlees eter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten