woensdag 10 oktober 2012

Italiaanse familiegerechten van Nicoletta Tavella

Cucina di casa mia,
van de culinaire duizendpoot uit Italië: Nicoletta Tavella. 


Nicoletta heeft een prachtig document van authentieke familiegerechten uit alle windstreken van Italië samengesteld. De beschreven recepten zijn overgegaan van generatie op generatie en iedere gebruiker, moeder, oma, opa, tantes, heeft zo zijn eigen draai gegeven aan de receptuur.

Het boek is mooi vormgegeven, de kleine notitiebriefjes waar de familieleden hun recepten opschreven zijn fraai verwerkt in de kantlijn, de familiefoto's en de persoonlijke teksten Nicoletta maken het boek tot een warm verhaal. Ze beschrijft de meer dan drie maanden vakantie die zij als kind genoot, man bofkont. Ze schrijft over het kristalheldere zeewater bij Gallipolli, waar ze Friselle, krokante tarwebroodjes in doopte om ze zachter en zouter te laten worden, om ze daarna te beleggen met zomertomaatjes en te besprenkelen met gedroogde oregano of basilicum en olijfolie. Nou dan weet je al bijna hoe de recepten van haar hand moeten smaken/proeven.

Het boek is ingedeeld op seizoen en feestdagen en familie-uitjes, zoals de picknick, totaal in de stijl met de familierecepten.
De recepten zijn allemaal zeer goed te maken. Nicoletta heeft ze praktisch allemaal in haar kookschool op het menu gehad. De kalkoenrollade met gekookte ham, paddenstoelen en artisjok komt zeker met Kerst op onze tafel! Achterin het boek staan menu-suggesties, heel handig.
Extra aandacht is er voor het maken van pasta en risotto. Eindelijk iemand die hard op durft te zeggen dat het maken van risotto goed te doen is.
Enfin, ik kan nog wel uren door schrijven, maar dat leest u toch niet ;-), dus geniet van het boek en tot de volgende keer. Voor toevoegingen, opmerkingen etc. kunt u mij mailen: jacobien@cobuse.nl

Hieronder tref u meer informatie van Nicoletta.

Nicoletta Tavella: Van kookshow in Italië, kooklessen, begeleiden/innoveren van productieprocessen, organiseren van culinaire bedrijfsuitjes  in Amsterdam tot het leggen van de tarotkaart ;-). Nicoletta publiceert in drie talen, Nederlands, Engels en Italiaans.  
Ik zal proberen zoveel mogelijk werkzaamheden van deze gepassioneerde kok op een rijtje zetten en zal de lijst steeds zo goed mogelijk aanvullen.

-Cucina di casa mia is het tweede kookboek van Nicoletta.
Filmpjes, klik op de link:
het eerste boek, 'Anti Pasti'
'The making of Cucina di casa mia
NicolettaTavella
Een kookworkshop
Een aflevering van haar Italiaanse Show
Website: 

-Dinsdag 9 oktober 2012, heb ik haar kersverse kookboek opgehaald in haar kookstudio aan de Warmondstraat, vlak bij het Hoofddorpplein  in Amsterdam. 

Mirtilla
Goed bewaakt door hondje Mirtilla, een vrai chien mechant, ah wat een schatje, signeerde Nicoletta twee exemplaren van ‘Cucina di casa mia’. Een boek voor u en 1 voor mij. 
Nicoletta in haar kookstudio


Nicoletta aan het werk
Boekpresentatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten