Scones
kleffe donders, maar o zo lekker met:
Stilton, roomboter, jam, honing, clotted cream, dikke slagroom.
-Maak het u gemakkelijk voor de zondag-brunch.
Gereedschap:
Oven
Ovenplaat
bakpapier
Evt. koekjes-uitstekers
225 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 EETlepel suiker, rietsuiker of zo
150ml melk, halfvol, vol, mager, net wat u heeft.
80 gram boter, roomboter, graag anders lopen de scones weg
in de oven. Te zacht.
Bloem voor op het aanrecht. (Ik hoor u denken: is ze het ei niet vergeten
in dit recept? Nee, er zit GEEN ei in dit recept)
Aan de slag:
-oven voorverwarmen op 200 graden
-Bloem, bakpoeder, suiker door elkaar roeren
-Kleine stukje, KOUDE, boter toevoegen en met je vingers
rubbelen.
Dit kunnen kinderen heel goed. Samen wrijven van meel en
boter.
Als je een kruimelig geheel hebt:
-Melk erdoor roeren en bestrooien met meel.
-Aanrechtblad bestuiven met bloem, deeg erop en snel tot
samenhangende bal maken.
Het deeg niet kneden. Dit is dus geen klusje voor kinderen,
want die gaan er flink tegen aan en maken er voor je het weet een dikke klont
van. En die rijst dus niet meer.
-Deeg platdrukken tot 3 cm en in hapklare stukken (7cm) snijden
of met vormpjes uitdrukken.
-Op de plaat leggen
-evt. bestrijken met melk.
-15 minuten bakken. Houd de scones in de gaten, iedere oven
is anders.
De Scones zijn van origine iet wat klef van binnen en droog
van structuur. Dit hoort. Bak ze niet door, want dan worden ze hard en heeel
erg droog…ervaring, ha!
Extra:
Vanille-extract: drie theelepeltje of zo toevoegen aan de
melk.
Rozijnen: kleine handje. De oven is heet, dus soms schroeien
de rozijnen en worden ze bitter… Oven iets lager is een optie. Even uitproberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten