is de pakkende titel van een gedurfd kookboek van een jonge chef.
Thamara Winters, 24 jaar en winnaar van Topchef, De 12
provincies 2012.
Prijs 19,95 klik hier voor link naar bol.com |
Haar eerste kookboek ligt in de winkels.
Een prachtig flitsend modern exemplaar. Op de cover staat
een vlijmscherpe foto van Thamara met een octopus op haar hoofd. Dit is een voorteken
van wat u van dit kleurrijke kookboek
kan verwachten. Helder, enthousiast en vlot geschreven recepten uit de creatieve
culi-brein van Thamara.
-In dit kookboek toont Thamara u een grote diversiteit aan gerechten
en haar talrijke ideeën omtrent koken en tafelen met familie en vrienden. Duidelijk
is dat zij iedereen graag wil laten zien dat, koken makkelijker en plezieriger
is dan menigeen denkt.
De indeling is mooi opgesteld, ze leidt ons van Romantisch tafelen, via familierecepten, haar ‘kookclub Italië’ en een Culinaire ontdekkingsreis door Marokko, op
een ongedwongen manier langs overheerlijke en grappige gerechten.
Het laatste hoofdstukje ‘van
A tot Z’ heeft ze gehouden voor haar tips en tricks, over kookstress, babyshower,
decoraties en niet te vergeten de drank!
Het is een geweldig verwen-kookboek voor iedereen, maar
zeker voor de beginnende kok.
Perfect cadeau voor de komende feestdagen of als
trouwcadeautje??
De prachtige fotografie werkt aanstekelijk en ik denk dat
Thamara het heel leuk zou vinden als u foto’s opstuurt van de door u gemaakte
gerechten!
Thamara is te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/thamara.winters?ref=ts&fref=ts
Marrakech, beef-tajine met
zwarte pruimen en kaneel
Je kunt dit
gerecht ook maken in een gewone stoofpan of snelkoker.
Ingrediënten:
800 gram runderlappen
4 rode uien
2 kaneelstokjes
5 theelepels saffraan
4 theelepels gedroogde gember
1 bosje koriander
3 eetlepels suiker
20 ontpitte, zwarte pruimen
Olijfolie
Peper/zout
Ongeveer 400 ml water
Aan de
slag:
Snijd de runderlappen in grove stukken en de
uien in ringen.
Verhit ongeveer 50 ml olijfolie in de pan.
Doe de runderlappen en ui in de pan. – Voeg flink
wat witte peper toe en alle kruiden: gemberpoeder, saffraan en 1 in tweeën gebroken kaneelstokje.
Het geheel aanbakken, ongeveer 5 minuten.
Afblussen met ongeveer 400 ml water.
Laat nu enkele uren sudderen. Het vlees is
klaar wanneer het uitelkaar valt.
In de tussentijd, doe de pruimen in een
pannetje en zet ze net onder water en breng aan de kook.
Suiker en kaneelstokje toevoegen en ongeveer
20 laten pruttelen tot de pruimen zacht zijn.
De pruimen worden aan het vlees toegevoegd
vlak voor het opdienen van het gerecht.
Snijd de koriander en garneer het gerecht
hiermee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten