maandag 22 oktober 2012

Stiletto's in de Keuken


is de pakkende titel van een gedurfd kookboek van een jonge chef.
Thamara Winters, 24 jaar en winnaar van Topchef, De 12 provincies 2012.
Prijs 19,95
klik hier voor link naar bol.com

Haar eerste kookboek ligt in de winkels.
Een prachtig flitsend modern exemplaar. Op de cover staat een vlijmscherpe foto van Thamara met een octopus op haar hoofd. Dit is een voorteken van wat u van dit kleurrijke kookboek kan verwachten. Helder, enthousiast en vlot geschreven recepten uit de creatieve culi-brein van Thamara.

-In dit kookboek toont Thamara u een grote diversiteit aan gerechten en haar talrijke ideeën omtrent koken en tafelen met familie en vrienden. Duidelijk is dat zij iedereen graag wil laten zien dat, koken makkelijker en plezieriger is dan menigeen denkt.

De indeling is mooi opgesteld, ze leidt ons van Romantisch tafelen, via familierecepten, haar ‘kookclub Italië’ en een Culinaire ontdekkingsreis door Marokko, op een ongedwongen manier langs overheerlijke en grappige gerechten.
Het laatste hoofdstukje ‘van A tot Z’ heeft ze gehouden voor haar tips en tricks, over kookstress, babyshower, decoraties en niet te vergeten de drank!

Het is een geweldig verwen-kookboek voor iedereen, maar zeker voor de beginnende kok.
Perfect cadeau voor de komende feestdagen of als trouwcadeautje??

De prachtige fotografie werkt aanstekelijk en ik denk dat Thamara het heel leuk zou vinden als u foto’s opstuurt van de door u gemaakte gerechten!

Marrakech, beef-tajine met zwarte pruimen en kaneel
Je kunt dit gerecht ook maken in een gewone stoofpan of snelkoker.

Ingrediënten:
800 gram runderlappen
4 rode uien
2 kaneelstokjes
5 theelepels saffraan
4 theelepels gedroogde gember
1 bosje koriander
3 eetlepels suiker
20 ontpitte, zwarte pruimen
Olijfolie
Peper/zout
Ongeveer 400 ml water

Aan de slag:
Snijd de runderlappen in grove stukken en de uien in ringen.
Verhit ongeveer 50 ml olijfolie in de pan.
Doe de runderlappen en ui in de pan. – Voeg flink wat witte peper toe en alle kruiden: gemberpoeder, saffraan en 1 in tweeën gebroken kaneelstokje.
Het geheel aanbakken, ongeveer 5 minuten.
Afblussen met ongeveer 400 ml water.
Laat nu enkele uren sudderen. Het vlees is klaar wanneer het uitelkaar valt.
In de tussentijd, doe de pruimen in een pannetje en zet ze net onder water en breng aan de kook.
Suiker en kaneelstokje toevoegen en ongeveer 20 laten pruttelen tot de pruimen zacht zijn.
De pruimen worden aan het vlees toegevoegd vlak voor het opdienen van het gerecht.
Snijd de koriander en garneer het gerecht hiermee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten