vrijdag 26 juli 2013

Funky rucalosalade met cantaloupe en Peppadew peppers



Pittig zoet bijgerecht of als maaltijdsalade met veel lekkere toevoegingen als feta of geitenkaas en gezonde pitjes en een heerlijk stuk grof brood.

-4 personen





Ingrediënten:
-rucola, één grote handvol per persoon. 
-1 Cantaloupe - zo'n meloen die van binnen iets oranje is.
-3 peppers per persoon- Peppedew peppers- potje AH- 'Piquante Peppers'
info over peppadew peppers klik hier!
nog meer info? klik hier!
-olijfolie/walnootolie
-(appel)azijn
-peper 

-Feta en pompoenpitten optioneel-
De combinatie van de zoete Cantaloupe, de peppers en de knapperige rucola zijn de hoofdrolspelers alhier!










Aan de slag:
-Schep het vruchtvlees uit de Cantaloupe en laat uitlekken in een vergiet.
-Vang het sap op! Je gebruikt het een beetje voor de dressing en de rest is heerlijk om op te slurpen. En als je kinderen hebt laat ze mee proeven, vanaf 6-9 maanden is dit een heerlijk sapje.
-Maak een vinaigrette/dressing van een paar eetlepels olie en een beetje azijn.
Het peppedew-nat kan je ook gebruiken, hierdoor wordt de salade nog iets pittiger.
-Voeg een beetje gewone peper toe en proef, vul aan met teen of tander tot je tevreden bent.
Pas dan mag het in de slabak. Het gebeurt mij soms ook dat ik een dressing opnieuw moet maken, jaja oefening baart kunst!
-hak de pepertjes tot een redelijke reepjes.
Voeg alle lekkers dingetjes toe die je wil -feta/pompoenpitten etc. maar wacht met de rucola tot vlak voor het eten!
-Heb je meloen over dek 'm goed af, gek genoeg droogt een meloen snel uit en wordt dan taai-ig.
-Picknicktip: Neem de 'vulling' van de salade apart mee en uw serveert altijd een heerlijke knapperige salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten