Auteur: Jacinta Bokma, hoofdredacteur van devegetarier.nl
Nederlands
160 pagina's
Karakter Uitgevers B.V.
mei 2013
25,45 adviesprijs
http://www.bol.com/nl/p/de-snelle-vegetarier/9200000009921808/
De Snelle Vegetariër is een eerlijk heerlijk kookboek met
super rappe recepten.
Maar niet zenuwachtig worden hoor, want de receptuur is goed en
zorgvuldig geschreven. Het kan snel, maar met een glas wijn en een gezellige
keukengast is het goed keuvelen tijdens het bereiden van deze gerechten.
Dit kookboek is een mooie tegenhanger voor de ‘carnivorische’
keuken -u mist ‘t vleesje totaal niet!- en sluit prachtig aan bij de nieuwe
trend ‘Paleo-koken’. “We gaan Paleo” hoor je steeds vaker, terug naar de
oorsprong, terug naar de lokale, eigen en echte producten uit de natuur.
Dat is ook altijd al de insteek van Jacinta geweest, ver
voor de ‘Paleo-trend’ begon.
Back-to-basics en maak het niet te ingewikkeld, maar
geniet.-Jacinta zet zich op een charmante en niet te stuiten wijze in voor de vegetarische keuken en een verantwoorde levensstijl.
Haar website De Vegetarier.nl met als subtitel: Recepten voor een mooiere wereld, staat bomvol inspirerende vega-ideeën en tips, maar ook klinkklare informatie over het waarom van minder/geen vlees, gezond leven en duurzaam inkopen en handelen.
De Snelle Vegetariër is een familiekookboek aldus
Jacinta. Gezonde en lekkere recepten om je familie en vrienden mee te
verwennen. Ook de vormgeving van het boek draagt bij aan de gezellige
huiselijke sfeer de mooi gedekte tafels, zorgvuldig gekozen, speciaal ontworpen
servies (‘Adellijk aardewerk’ Anouk) en de leuke persoonlijke en interessante stukjes tekst naast de recepturen.
Jacinta’s favoriete hoofdstuk is dan ook: ‘Lekker
Hollands(e)nieuwe’.
Wat een top idee, Hollandse pot op z’n vegetarisch en lèkker,
heerlijk!Hutspot met zongedroogde tomaatjes, boerenkoolstampot en zelfs hachee.
-Dit boekt laat u soepeltjes kennismaken met al die
producten die voor vegetariërs zo vanzelfsprekend zijn.
Doordat de recepten zo
vlot leesbaar zijn gaat u zeker de gok wagen om eens te koken met:
Gebroken lijnzaad, havermout, de vleesvervangers quorn/seiten,
lapjes van de vegetarische slager, quinoa (pseudo graan) etc. etc.
Kortom ik ben blij met dit fijne, snelle, prachtig vormgegeven
vegetarische avontuur van Jacinta Bokma!
-En krijgt u de vegetarische smaak te pakken na het
kokkerellen uit dit boek, dan vindt u in iedere kook-boekwinkel een flinke se(le)ctie
vegetarische kookboeken!
Hieronder treft u info over/van Jacinta Bokma:
www.devegetarier.nlhttps://www.facebook.com/deVegetarier?fref=ts
https://www.facebook.com/DeSnelleVegetarier?fref=ts
http://veggiechallenge.nl/
3 eetlepels cakemeel of zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels cacao6 eetlepels sojamelk -amandelmelk is ook heerlijk, zie foto's
1/4 geraspte appel
2 mokken - vuurvast of magnetron bestendig
(-Ik heb er nog wat blauwe bessen door het beslag gedaan, mjam, ook lekker.)
Aan de slag:
-verwarm de oven op 200 graden
Roer alle ingrediënten flink door elkaar.
rasp 't kwartje appel boven de kom
roer nog even door
verdeel over de twee mokken
zet 1,5 minuten in de magnetron, vol vermogen.
of 15 minuten in de oven.
-Noot: mijn dochter maakt ze in de oven, we smullen ervan!
Verrassende recensie, leuk!
BeantwoordenVerwijderen