vrijdag 12 september 2014

Extreem herbal munching to the Max

Gevulde avocado met hüttekäse en heeel veeel verse kruiden, sap van citroen of limoen en natuurlijk een snuifje chilivlokken.

Flinke lunch voor 2 personen. 




Voor twee halve gevulde avocado's.

Ingrediënten:
-1 avocado
-200 gram hüttekäse.
-eetlepel walnootolie, optioneel
-halve rode ui, gesnipperd
-teentje knoflook, uitgeperst

Neem de kruiden die je lekker vindt, minstens 4 soorten.
-handje vol per kruid
munt
basilicum
koriander
peterselie
bieslook
dille

-halve citroen
-eetlepel olijfolie
-twee snufjes gemalen chilivlokken
-zout
-peper

Aan de slag:
-alle kruiden fijne hakken.
-Meng de hüttekäse met de verse kruiden, knoflook, ui, citroen en chilivlokken.
-Maak op smaak met zout en peper en eventueel extra chilivlokken en citroensap. 
-Halveer de avocado, verwijder de pit.
-Schep een beetje vruchtvlees uit de avocado met een lepel, zo maakt u plaats voor de vulling. Vermeng dit schepje vruchtvlees met de hüttekäse.
-Vul de halve avocado's.
Serveer met toastje of broodje.

Een lekkere wijnsuggestie zullen we eens vragen aan Gereon de Leeuw van Gereons Eatery And Winery.  

Nog even over de kruiden.
Dragon en koriander vind ik niet lekker samen, maar ja smaken verschillen.
Rozemarijn en tijm zijn behoorlijk sterk, dus even proberen of je die smaak en textuur vindt passen.
De kruiden zijn te koop in potjes bij de supermarkt/tuincentra en ook al pluk je ze flink, ze gaan best lang mee op balkon of bij keukenraam.
Degene met een tuin hebben, hebben mazzel daar woekeren die kruiden de hele zomer lekker door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten