Gebakken aardappelpartjes uit de oven met een marinade van Italiaanse
kruiden en een beetje tomatenpuree
2 volwassenen + 2 kinderen
Reken
voor een volwassenen ongeveer 200-300 gram aardappels per persoon en voor een kind
100-150 gram. Het
te veel gebruik je morgen voor een salade of zo.
Ingrediƫnten:
600
gram aardappels, vastkokend
Italiaanse
kruiden. Dit is een mengsel van tijm, rozemarijn, oregano en soms dragon.
Tomatenpuree
uit een blikje
Gewone
olijfolie of biologische zonnebloemolie
Aan
de slag:
-Oven
voorverwarmen op 220 graden.
-Maak
in een kommetje het strijksel van:
Twee
eetlepels gewone olijfolie of
biologische zonnebloemolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden. 2 theelepels
tomatenpuree uit een blikje.
Ketchup kan ook, dit karamelliseert door de suiker die ketchup bevat.
Ketchup kan ook, dit karamelliseert door de suiker die ketchup bevat.
Zout
en peper---ietsiepietsie toevoegen aan strijksel en zo nodig op je bord nog een beetje. Zo leer je jezelf aan minder
zout te eten en de kinderen vergeten het vaak.
-Borstel
de aardappels schoon en snij ze met schil en al over de lengte in partjes.
-Spoel
de partjes af en dep ze droog.
-Smeer
de partjes in met het strijksel.
Bak
de partjes in het midden van de oven 30 minuten. Check na 15 minuten hoe het
gaat.
Alle
ovens zijn anders!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten