voor 4 personen:
Ingrediƫnten:
-kalfsschnitzel- ik reken 60-80 gram per persoon
-50 gram roomboter
-olijfolie
-citroentje, in partjes om aan tafel, en ieder voor zich, over ''t snitseltje te sprenkelen.
-3 eetlepels kappertjes, als u het blieft.
Paneermeel:
-drie eieren, losgeklopt met iets water, 2 eetlepels
-6 beschuiten
-zout en peper
Salieboter:
-bosje verse salie
-100 gram roomboter
De schnitzels zijn heel snel klaar dus: tafel gedekt, alle andere gerechten klaar, tafelheren en dames krijgen last call...dan de schnitzels in de pan.
Salieboter:
De salieboter kan je ruim van te voren maken, dat komt de smaak ten goede.
-Smelt de boter in een pannetje, snijd de salieblaadjes in reepjes en voeg toe. Even op hoog voor, dan worden de blaadjes krokant. Dan vuur uit en in pannetje laten staan!
Wanneer je de schnitzels gaat bakken zet je de salieboter weer op een laag vuurtje om op te warmen.
Paneermeel:
Dit kan je natuurlijk ook van te voren maken.
-verkruimel de beschuiten in een grote schaal of bord.
-voeg zout en peper toe.
Je kan er natuurlijk van allerlei kruiden aan toevoegen, maar dit is ook heel lekker en past makkelijk bij de salieboter.
Schnitzels paneren:
-Neem een diepbord ofzo en kluts de eieren met een beetje water los en beetje zout.
Door het water en zout klopt het ei makkelijker los.
-Zet de schaal met paneermeel klaar.
-Haal de schnitzel door het eimengsel, laat een beetje afdruipen,
-haal door de paneermeel en druk de schnitzel in de paneermeel,
-afkloppen en even apart leggen.
-Neem de volgende etc.etc.
Bakken:
-Zet de pan op met boter en een scheut olijfolie, half hoog vuur. Boter bruist een beetje, da's goed.
=Nu bak je de schnitzels ongeveer in 3 minuten per kant goudbruin gaar.
Ik heb nooit echt hele harde krokante schnitzels, volgens mij is dat ook niet de bedoeling.
Ze moeten mooi gebakken zijn en licht krokant.
Serveren:
Je giet de hete salieboter met de salieblaadjes over de schnitzels aan tafel.
Partjes citroen en kappertjes apart in een schaaltje op tafel.
-Ik zou niet snel kiezen voor gebakken aardappeltjes als bijgerecht, vet op vet zullen we maar zeggen.
Rijst, pasta, krieltjes, heerlijk.
Heeft tips: ik ben goed bereikbaar op jacobien@cobuse.nl
Ingrediƫnten:
-kalfsschnitzel- ik reken 60-80 gram per persoon
-50 gram roomboter
-olijfolie
-citroentje, in partjes om aan tafel, en ieder voor zich, over ''t snitseltje te sprenkelen.
-3 eetlepels kappertjes, als u het blieft.
Paneermeel:
-drie eieren, losgeklopt met iets water, 2 eetlepels
-6 beschuiten
-zout en peper
Salieboter:
-bosje verse salie
-100 gram roomboter
Aan de slag:De schnitzels zijn heel snel klaar dus: tafel gedekt, alle andere gerechten klaar, tafelheren en dames krijgen last call...dan de schnitzels in de pan.
Salieboter:
De salieboter kan je ruim van te voren maken, dat komt de smaak ten goede.
-Smelt de boter in een pannetje, snijd de salieblaadjes in reepjes en voeg toe. Even op hoog voor, dan worden de blaadjes krokant. Dan vuur uit en in pannetje laten staan!
Wanneer je de schnitzels gaat bakken zet je de salieboter weer op een laag vuurtje om op te warmen.
Paneermeel:
Dit kan je natuurlijk ook van te voren maken.
-verkruimel de beschuiten in een grote schaal of bord.
-voeg zout en peper toe.
Je kan er natuurlijk van allerlei kruiden aan toevoegen, maar dit is ook heel lekker en past makkelijk bij de salieboter.
Schnitzels paneren:
-Neem een diepbord ofzo en kluts de eieren met een beetje water los en beetje zout.
Door het water en zout klopt het ei makkelijker los.
-Zet de schaal met paneermeel klaar.
-Haal de schnitzel door het eimengsel, laat een beetje afdruipen,
-haal door de paneermeel en druk de schnitzel in de paneermeel,
-afkloppen en even apart leggen.
-Neem de volgende etc.etc.
Bakken:
-Zet de pan op met boter en een scheut olijfolie, half hoog vuur. Boter bruist een beetje, da's goed.
=Nu bak je de schnitzels ongeveer in 3 minuten per kant goudbruin gaar.
Ik heb nooit echt hele harde krokante schnitzels, volgens mij is dat ook niet de bedoeling.
Ze moeten mooi gebakken zijn en licht krokant.
Serveren:
Je giet de hete salieboter met de salieblaadjes over de schnitzels aan tafel.
Partjes citroen en kappertjes apart in een schaaltje op tafel.
-Ik zou niet snel kiezen voor gebakken aardappeltjes als bijgerecht, vet op vet zullen we maar zeggen.
Rijst, pasta, krieltjes, heerlijk.
Heeft tips: ik ben goed bereikbaar op jacobien@cobuse.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten